piątek, 26 kwietnia 2013

Jajka faszerowane

Dziś wstawiam pomysł na łatwą przystawkę idealną na wszelkiego rodzaju imprezy- u mnie na imprezach rodzinnych zawsze znikają w 1 kolejności, doskonałe także jako przekąska, śniadanie, kolacja..


Jajka faszerowane 

  • 5 jajek gotowanych na twardo
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • cebulka
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • koperek
  • kiełki
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pieczarkami na odrobinie oliwy. Pozostałe warzywa także drobno pokroić. Jajka obrać i przekroić na połówki delikatnie za pomocą łyżeczki usunąć żółtka do miseczki. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami, dodać majonez i przyprawy i wymieszać.Na łyżeczkę nabierać farsz i nadziewać wydrążone połówki jajek.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...