czwartek, 25 kwietnia 2013

Pasta jajeczna na wiosenne śniadanko :)

Właśnie skończyłam śniadanko i pomyślałam, że pokażę wam moją wiosenna propozycję na kanapki

Wiosenna pasta jajeczna 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu (ja używam light ewentualnie rozrabiam zwykły pół na pół z jogurtem naturalnym)
  •  łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • 2 rzodkiewki
  • garść kiełków 
  • koperek 
  • pieprz, sól do smaku
Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa drobno posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać dodać majonez i musztardę oraz przyprawy. 

Szybko, prosto i bardzo wiosennie :)
Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem albo bułeczkami :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...