czwartek, 21 listopada 2013

Pasta kukurydziano-jajeczna

Jakiś czas temu u Tysi  znalazłam pomysł na pastę kanapkową z kukurydzy a że akurat wtedy zostało mi pół puszki po gotowaniu obiadu więc od razu przystąpiłam do sprawdzenia pomysłu :)
Wyszła żółciutka pasta o ciekawym smaku 

Pasta kukurydziano-jajeczna


  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • odrobina musztardy
  • sól, pieprz, kurkuma, koperek suszony

Jajka obrać i pokroić. Wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę i całość zblendować na gładko.

Dodać majonez i jogurt naturalny tak aby masa nie była zbyt rzadka (wszystko zależy np. od gęstości jogurtu)



Całość wymieszać przyprawić do smaku i odstawić do lodówki.

Gotową pastę można przechowywać w  lodówce ok. 2 dni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...