poniedziałek, 4 listopada 2013

Pasztet drobiowy

No więc po kilku dniach spędzonych w domu wracam z nowymi pomysłami, przepisami i zdjęciami. 

Pasztet


  • 2 udka z kurczaka
  • o,5 kg podgardla
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • 2 białka
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek


Do garnka wlać wodę, ugotować udka, marchewkę, pietruszkę przyprawione solą i pieprzem.
W drugim garnku podgotować podgardle wraz z cebulą.



Mięso z udek oddzielić od kości.
Mięso z udek, podgardle oraz warzywa przekręcić 2 razy przez maszynkę.

Białka ubić na pianę.
Wszystko wymieszać drewnianą łyżką, doprawić i wyłożyć do formy keksówki.
Górę można posypać bułką tartą. 



Piec ok. godzinę w temperaturze 180-200 stopni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...