sobota, 19 kwietnia 2014

Sos tatarski

Idealny dodatek na świąteczny stół- pasuje zarówno do mięsa jak i do jajek

Sos tatarski

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub śmietany 12%)
  • 10-15 marynowanych grzybków lub pieczarek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • szczypiorek
  • czubata łyżka startego żółtego sera
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz


Grzyby, ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i wrzucić do miski.Szczypiorek posiekać a ser zetrzeć na tarce.
 
 
Dodać majonez, jogurt i musztardę.
Wszystko dokładnie wymieszać przyprawić solą i pieprzem do smaku.


Przed podaniem sosu warto schłodzić go w lodówce.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...